Ana içeriğe atla

ANTALYA ARICILAR BİRLİĞİ BAL SATIŞ OFİSİ TANITIM

Arıcı 07-ANTALYA
 Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Bal Satış Mağazası 2015 yılından itibaren yapılanma gelişme ve Antalya Bal pazarına Antalya Ballarıyla giren bir satış mağazasıdır.Bu bal satış mağazası Birliğimiz üyeleri tarafından üretilen sağlığa uygun Arıcılık ürünlerini satar.Vitrinde adı geçen tüm Ballar sezon içerisinde üretim dönemlerinde alınarak satışa arz edilecektir.Lütfen üyelerimiz kaliteli ve güzel ballarını birliğimize numunelerle ulaştırıp,gerekli teknik analizlerden geçtikden sonra satış yapabilirler.2016 yılı bunun  başlangıcı olacaktır.Ballarınızı tahlil ettirerek bizimle irtibata geçin.Ayrıca ballarını ambalajlayarak satmak isteyen üyelerimize fason bal dolumuda yapılacaktır.Birliğimiz bal dolum tesisi faaliyete geçmiştir.
 Bal satış mağazamızda Antalya'ya has ballar ön plana çıkarılarak satılır.Bu mağaza sadece üyelerinin ballarını satar.Bal fiyatlarıda ülkemiz ekonomisine paralel bir düzenlilik içerisindedir.
 En çok satılan,bilhassa Antalya dışına hediye götürülen bir bal çeşitidir.
                                                          LAVANTA BALI
Bu bal Antalya arıcısının Akdeniz bölgesi içerisinde olan Isparta ili çevresindeki lavanta alanlarında ürettiği kaliteli bir bal çeşitidir.


 Akdeniz bitkisi olan keçiboynuzu bitkisinin ekimin 20 si ile kasım başındaki çiçeğinden elde edilen farklı tadı olan üst düzey bir bal çeşitidir.
 Yine akdenize has olan sandal(Yabani çilek)bitki çiçeğinden mart ayı sonunda Nisan başında çiçeğinden elde edilen bir hafif acımsı harika bal çeşitimizdir.






 Antalya arıcısı tarafından temel petek kullanılmadan üretilen kara kovan çiçek balıdır.
 Polen arı ürününün vazgeçilmez bir parçasıdır.Ayrıca arı sütü ve propolisin ham sıvı değişik ürünleride birliğimiz satış mağazasında bulunur.
 Ürünler raflarda adıyla yer almaktadır.Tüm Antalya bal tüketicisi Sedir mahallesi Vatan Bulvarı üzerindeki İl Tarım Müdürlüğü Kampüs girişindeki bu küçük bal mağazasından kaliteli ürünleri en iyi fiyatla alacaktır.Çünkü;Bu mağaza Antalya Arıcının kendi evidir.Hedef Tüm Antalya Ballarını satma hedefidir.Önümüzdeki zaman diliminde bununçabalarını tüm üyelere gösterme gayretinde olacağız.Sabırla bizi izleyin.Antalya Arıcısına layık olacağız.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEKİK VE ÇEŞİTLERİ

KARA KEKİK Nosemaya karşı kekik suyu yaparak şerbete karıştırmada kara kekik kullanılmalıdır.Bu kekik timol bakımından en faydalı olan kekik türüdür.Ortalama olarak 1 teneke suya 1-1,5 kg aralığında yaş kara kekik konur.Ateşde kaynatılır.Kaynayınca ada çayı kıvamında sarımtırak yeşilimtrak arası renk alınca ateşden indirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyunca temiz ağzı kapalı bir bidona yada su damacasına konur.Gölge ve ışıksız ortamda saklanır.Kullanırken şerbete % 10 luk karışım yapılarak kullanılır.Baharda şerbete 4 kez Yaz sonu güz başında şerbete 4 kez konulursa arıları nosemaya karşı korur.Bunun yanında vitamin katkısı olarak polivit şurup kullanın. Kara kekik varovaya karşı da kullanılır.İster kurutarak isterseniz yaş olarak temiz sadece bu iş için ayrılmış tütsüyle uçuş deliğinden dolu kovana 5-6 pompa olmak üzere haftada 1 kez kullanılmasını tavsiye ederim.Varova sıkıntısı yaşamazsınız.                                                             TAŞ KEK

ARILARIN KOVAN TERK SEBEBLERİ

Eylül ayı ve son baharda arıcıların yaşadığı en büyük temel aksaklıklardan birisininde arıların kovan terkleridir.Kovan terkleri son yıllarda dünya genelinde çok yaşanmaya başladı.Bu terkler sonucu,kovanı terk eden arıların büyük bir kısmı başka kovanlara girmekteler.Birkısmıda oğul çıkar gibi kovandan ayrılarak kaybolup gitmekte... Kovan terk sebeblerini şöyle sıralayabiliriz; 1-Kovandaki arıların yaz sonu ve sonbahar önü yeterince bal üretememesi;Aç kalma korkusunu hisseden arı strese girer.Aynı stresi bal hasadı sonundada yaşar.(Bundan dolayı hasaddan sonra şerbet veye kek verilmeli)Stres sonucu çözümsüzlük arıların kovanı terk etmelerine sebeb olur. 2-Son Bahar güvesi;Güve petekleri kapladığı zaman(Genelde zayıf arılar)yaşama şartları bozulan arılar kovanı terk eder.Buna güve sürgünüde denir. 3-Kovan kokusu;Genelde arı fazla kokuyu sevmez.Çünkü kokular duyu sistemlerini bozar.Kovan içinde algılama sistemi iyi çalışmaz.Kovana has,ana arı ve işçi arıların durumu norm

ORGANİK VARROA MÜCADELESİ TEKNİKLERİ..

BU YAZI SÜREKLİ GÜNCELLENİR.EN ALTDA GÜNCELLEME TARİHİNİ GÖRECEKSİNİZ. Değerli arıcılar,varova aslında güçlü değil.Arıcı zayıf olunca varova kovana zarar veriyor.Artık varovaya 2018 yılında ilaç kullanmıyoruz.Yarım şerbetliğimizi kovanda arıyı kovana dayadığımız 1.çerçeve yerine koyuyoruz.Baharda arıyı şerbetle beslerken şerbetlik en içte çıta yerinde olunca altına arı petek örüyor.Örülen peteğin gözleri erkek arıdır.Bu petek yumurtaları kapanınca falçata ile kesip toprağa gömüyoruz.Arı hızlabirkaç günde tekrar örüp yumurta atacaktır.Siz takip ediyorsunuz.2.kez kapanınca yine kesip toprağa gömüyoruz.Bu 2 kez petek ksip atma şi 1 ay içinde olursa 3.kez örülen peteğin erkek arı olup olmadığıa dikkat ediyoruz.3. kezde kapatırsa kesip toprağa gömüyoruz.Bundan sonra artık kovanın varovasına bakmıyoruz.Yarım şerbetliğin altına örülen peteklere hiç dokunmuyoruz.Bal olsada balınıda almıyoruz.Arıya bırakıyoruz.Bu uygulama 2018 yılı boyunca sizi varov