Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül 23, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

FARKLI BİR YEŞİL ÇAY-DENEYİN-MÜKEMMEL DAMAK TADI VE SAĞLIK KAYNAĞI

 Her evde ekilen saksıdada yetiştirilen hatda apartmanların balkonlarında bile yetiştirilen fesleğen(Halk dili feslikan) den bahsediyoruz.Fesleğen bol yeşil yaprak veren otsu bir bitkidir.Genellikle yemeklerde veya dolmalarda üst tad verme malzemesi olarakda kullanılır.Arılar bu bitkinin çiçeğini çok sever.Bende bu ilkeyi dikkate aldım.Hani zaman zaman ada çayı-nane çayı-hatda kekik çayı yaparız ve içeriz.buna birde fesleğeni ekledik. Fesleğenin yeni sürgün yapraklı küçük bir dalını koparın.150 cl lik veya bir su bardağına koyun.Üzerine kaynamakda olan  suyu doldurun.İhtiyacınız kadar tadlandırıcı olarak toz şeker veya bal koyun.2-3 dakika bekleyin.o mükemmel kokusu bardakdan burnunuza gelmeye başlayınca içindeki yeşil dal parçasını çıkarın.İçin.Müthiş bir tad ve sakinleştirici özelliğini keşfedeksiniz.Ayrıca sindirim sisteminede olumlu şekilde katkı yaptığını hissedeceksiniz.Öneri bizden,denemek sizden.Afiyet olsun. Arıcı 07-ANTALYA