Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık 29, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ARIYI BALA HAZIRLAMA TEKNİĞİ

                                D eğerli arıcılar;           Bu yıl sizlere arı gelişimi ve yönetimi tekniklerini en son modern   haliyle anlatıp,öğrenmenize yardımcı olmak isterim.Öncelikle bir konu iyi bilinmelidir.Ana arı arılık da sadece bir kış mevsimi geçirip baharda kullanılan ana arı olmalıdır.Buda şu demektir,Bir yıl sonra balda kullanılacak ana arılar baharın son bölümünde mayıs sonu yada haziran içinde üretilmeli,fazla şurupla desteklenmeden doğal haliyle kovan yönetilerek bir sonraki bahara ulaşılmalıdır.Ana arı üretmede yeni detayları da ilerleyen zamanda paylaşacağım.Öyleyse,baharın son bölümünde ürettiğimiz kolonilerin yumurta depolu olan ana arıları kış sonu,erken baharla desteklenmeli,bahara hızla girmeleri sağlanmalıdır. Unutulmalıdır ki,bal yapacak işçi arılar bal nektar zamanından 6 hafta önce yumurtlanan yumurtalardan oluşan arılardır.Buda,21 gün arının kuluçkalık dönemi,21 günde kovan içi hizmet dönemi demektir.Bu bakımdan bölgelerinizdeki ballı bitkilerin nekt