Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık 26, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ARI BÖLME VE ÜRETME TEKNİĞİ

                      Değerli arıcılar;      Her arıcının kafasında çok arım olsun,200-...gibi rakamlar telaffus etmeler..Önce şu gerçeği iyi bilmek gerekli.Kaç kovan arın olduğu değil,kovanlarının güçlü olması önemli.Bu olmazsa olmazın vazgeçilmezi.Kesinlikle arılarınız ilk nektar kaynağına dolu ve ballıklı kovanlarla ulaşmalı.Kovanın işçi yani tarlacısı çoğalmalı ki iş üretebilsin.Buda arıın doğmasında 20 gün sonrası demek.Bu açıdan kışın başladığı şu günlerde baharın planlamasına geçiyoruz.Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır gibi klasik sözler arıcılıkda  MAKBÜL DEĞİL.Kovanları arıları doğru yönetmek zorunlu. Şu günler akdenizde varova mücadele günleri olacak.20 ocak gibi şuruplama ve tütsü dumanlaması yaparak arıların şerbet ve bal yemesi sağlanacak.Arılar bu uyanışla ana arıyı tetikleyerek yumurta faaliyeti başlayacak.Kovanlar iyi sıkıştırılmış olacak.Arı şerbeti balı yemeye başlayınca takviye az az sürmeli.Böylece arılardaki yavru oranının artması sağlanmalı.İlk yavrul