Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık 11, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BAL MUMU

Bal Mumu 1. Balmumunun Yapısı Balmumu: Bal arılarının  bal tüketerek  ve kovan içi sıcaklık 35-40 dereceye  ulaştığı zaman arıların salgılar yaparak ürettiği balmumu, bilhassa modern arıcılıkta arıcıların vazgeçilmez doğal ürünü olan hammeddedir.           İki katlı bir kovanda, başka bir ifadeyle kuluçkalık ve ballık olan bir kovanda hazır balmumu kullanılmadan arıların yaptığı, ana maddesi balmumundan oluşan, ham peteği  veya temel peteği üretmek için yaklaşık 15 günde üretebilirler. Böylelikle bal sezonuna 15 gün geç başlanmış olunur. Modern arıcılıkta arıların bal üretmesi ve balın depolanması için balmumu eritilir, ham petek haline getirilir. Balmumu işlenecek hale getirilip, ham mum olarak çerçevelere takılır. Dolayısıyla  arıcının birim zamanda ve birim maliyette  büyük bir avantaj  sağlar, bal sezonun daha verimli halde geçmesi sağlanır Yöremizden topladığımız  kabarmış balmumlu petekleri, presleyip arıtıp balmumu külçe olarak toptan perakende olarak balmumu  s