Bal Mumu 1. Balmumunun Yapısı Balmumu: Bal arılarının bal tüketerek ve kovan içi sıcaklık 35-40 dereceye ulaştığı zaman arıların salgılar yaparak ürettiği balmumu, bilhassa modern arıcılıkta arıcıların vazgeçilmez doğal ürünü olan hammeddedir. İki katlı bir kovanda, başka bir ifadeyle kuluçkalık ve ballık olan bir kovanda hazır balmumu kullanılmadan arıların yaptığı, ana maddesi balmumundan oluşan, ham peteği veya temel peteği üretmek için yaklaşık 15 günde üretebilirler. Böylelikle bal sezonuna 15 gün geç başlanmış olunur. Modern arıcılıkta arıların bal üretmesi ve balın depolanması için balmumu eritilir, ham petek haline getirilir. Balmumu işlenecek hale getirilip, ham mum olarak çerçevelere takılır. Dolayısıyla arıcının birim zamanda ve birim maliyette büyük bir avantaj sağlar, bal sezonun daha verimli halde geçmesi sağlanır Yöremizden topladığımız kabarmış bal...
BU BİR SEVDADIR : ARICILIK.... BU SEVDA MİRAS... ARICI 07.. SİZLERE SİZLERLE...