BAL DIŞINDAKİ "ARI ÜRÜNLERİ" DE ŞİFADIR Arı ürünleri bal dışında; bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiridir. Bu ürünlerin, insan hayatında vesağlığındaki önemli yerini, aşağıda gözden geçireceğiz. Aşık Zülali Köyü- Posof BALMUMU İşçi arıların, 12-18 günlük yaş dönemlerinde, karın halkalarındaki mum salgı bezlerinden salgılanan birmaddedir. Rengi, salgılandığı an beyazdır, sonrakoyulaşır. Arılar, petek gözlerini örmek için balmumuüretirler. Arıların, 1 kg. balmumu üretebilmek için, 6-10 kg.bal yemeleri gerekmektedir. Mum salgılayan arılar, öncebal yerler, daha sonra 35 °C de, zincir şeklinde salkım oluşturarak, mum salgılarlar. Kimyasal yapısında; alkali esterler (% 72), serbest yağ asitleri (%14), hidrokarbonlar (% 11), serbest alkoller (% 1) ve bilinmeyen maddeler (% 2) bulunur.
BU BİR SEVDADIR : ARICILIK.... BU SEVDA MİRAS... ARICI 07.. SİZLERE SİZLERLE...