Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ocak 26, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TÜM ARI ÜRÜNLERİ ŞİFA KAYNAĞIDIR.

                                                                                BAL DIŞINDAKİ "ARI ÜRÜNLERİ" DE ŞİFADIR                               Arı ürünleri  bal dışında; bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiridir. Bu ürünlerin, insan hayatında vesağlığındaki önemli yerini, aşağıda gözden geçireceğiz. Aşık Zülali Köyü- Posof     BALMUMU                                                      İşçi arıların, 12-18 günlük yaş dönemlerinde, karın halkalarındaki mum salgı bezlerinden salgılanan birmaddedir. Rengi, salgılandığı an beyazdır, sonrakoyulaşır. Arılar, petek gözlerini örmek için balmumuüretirler. Arıların, 1 kg. balmumu üretebilmek için, 6-10 kg.bal yemeleri gerekmektedir. Mum salgılayan arılar, öncebal yerler, daha sonra 35 °C de, zincir şeklinde salkım oluşturarak, mum salgılarlar. Kimyasal yapısında; alkali esterler (% 72), serbest yağ asitleri (%14), hidrokarbonlar (% 11), serbest alkoller (% 1) ve bilinmeyen maddeler (% 2) bulunur.