Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ocak 17, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ŞEKERLERİN YAPISI VE İNVERT ŞURUP

Bu yazımızda sizlere şekerlerin yapısını tanıtmak istedik.Amaç arıların sağlıklı kolay gelişimi ve destek şeker ve şurup çeşitlerini doğru uygulama. İnvert şeker :  İnvert şeker, az miktarda asitli bir şeker şurubunun (limon suyu gibi) ısıtılması sonucu meydana gelir. Sakarozun enzim veya asitle parçalanarak Glikoz ve fruktoza indirgenmesinden elde edilen üründür ve şeker kristallerinin boyutu da küçülmüş olur. Küçük kristal yapısından dolayı, invert şeker, daha akıcı (topaklanma olmayan) ürünlerin, şekerlemelerin ve bazı şurupların üretiminde kullanılır. Reçel ve jöle yapımında, meyve içerisinde doğal bir şekilde bulunan asidin şekerle birleşimi ve bu karışımın ısıtılması ile otomatik olarak zaten invert şeker üretilmiş olur. İnvert şeker çözeltisi:  Kristallendirilmiş sakarozun enzim veya asit hidrolizi ile Glikoz ve fruktoza kısmen indirgenmesinden elde edilen ve invert şeker oranı kuru maddede ağırlıkça en fazla %50 olan sulu sakaroz çözeltisidir. İnvert şeker şurubu