Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kasım 10, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BAL VE MARKOFOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Arıcı 07-ANTALYA Nektarlarını; bitkilerin ve bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra, kendine özgün maddelerle karıştırarak değişikliğe uğratıp, bal peteklerine depoladıkları tatlı maddeye denir. Balın kaynağı:Çiçeklerin özellikle çiçek toz keseleri etrafındaki nektar bezlerinin, ayrıca bitkilerin yapraklarında, yaprak saplarında ve situplarında salgılanan şekerli sıvıya nektar denir. Balın kaynağı olan nektar suda erimiş özümlenir duruma gelmiş şekerden başka bir şey değildir. Bal arılarının dönüştürdükleri bitki özsuları şunlardır; -Çiçeklerin salgıladıkları sıvı bal özü,  -Bazı bitkilerin çiçek açma sırasında salgıladıkları şekerli sıvı, -Bazı ağaçların yapraklarının sızdırdığı şekerli sıvı, -Yaprak bitleri gibi bazı ufak böceklerin yaprak üzerine salgıladıkları tatlı sıvı, Bal arıları buralardan emdikleri şekerli özsuları bal keselerinde, sindirim suları ile karıştırarak işleyip kuluçka zamanında yemek üzere kovanlardaki