Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mart 31, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İNVERT ŞERBET NEDİR?NASIL YAPILIR?

Arının Bahar gelişimini kolaştıran temel etken, bahar aylarında hava ısınmadığı için nektar akışının zayıf olmasından dolayı kovana verilen invert şurupdur.İnvert şurup parçalanmış şeker anlamında olup,arı sindirim sistemini yormaz.Ayrıca stresi ortadan kaldırır.Zaten bahar aylarında polen sıkıntısı yaşanmaz. Sakaroz şurubunun çeşitli yöntemlerle hidrolizi ile oluşan eşit molar konsantrasyonlarda D-glikoz ve D-fruktoz oluşur. Bu durumda sakkaroz iki bileşenine, glikoz ve fruktoza indirgenir ve şeker kristallerinin boyutu da küçülmüş olur. Sakaroz polarize ışık düzlemini sağa çevirir. Hidroliz sonucu meydana gelen şeker karışımı ise polarize ışık düzlemini sola çevirir. Bu nedenle bu işlem inversiyon, hidroliz ürünü de invert şeker olarak adlandırılır. Invert şeker eşdeğer miktardaki sakkarozdan daha fazla tatlılık sağlar ve şeker ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Sakkarozun hidrolizi sonucu oluşan invert şekerdeki glukoz ve fruktozun sudaki toplam çözünürlükleri, sakkarozun