Bu yıl arıcılıkda varova mücadelesinde iki temel madde üzerine odaklanarak mücadele ediyoruz.Bunlar;1-Portakal kabuğu 2-Katran çürüğü Portakal kabuğu oldukça asitli bir yapıya sahiptir. Portakal kabuğu, % 5 oranında mineral tuzlar ve organik asitler, % 5 ila 8 oranında flavonoidler ve % 1 ila 2 oranında esansiyel yağlar içerir.Kurutulmuş portakal kabuğunu tütsü ile yakıp dumanını 5-6 pompa ile kovan içine uygulayalım.Dumandaki sertlik arı üstünde yada kovan içindeki varovaların dökülmesini sağlar.Dökülen varovalar arılar tarafından kovan tabanından temizlenir.Ayrıca kovan tabanı polen tuzaklı ise varovalar direk çekmeceye döküküp yukarı çıkamayacaktır. Diğer faydalanacağız ürünler ise çam yada sedir ağacı çürüğü yada parçaları olacak...Bunuda tütsü ile yakıp dumanını kovan ağzından kovan içine 4-5 tütsü ile pompalamak olacaktır
BU BİR SEVDADIR : ARICILIK.... BU SEVDA MİRAS... ARICI 07.. SİZLERE SİZLERLE...