Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık 15, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ARICILIKDA PORTAKAL KABUĞU VE TOZU KULLANIN..

                                  Bu yıl arıcılıkda varova mücadelesinde iki temel madde üzerine odaklanarak mücadele ediyoruz.Bunlar;1-Portakal kabuğu 2-Katran çürüğü  Portakal kabuğu oldukça asitli bir yapıya sahiptir. Portakal kabuğu, % 5 oranında mineral tuzlar ve organik asitler, % 5 ila 8 oranında flavonoidler ve % 1 ila 2 oranında esansiyel yağlar içerir.Kurutulmuş portakal kabuğunu tütsü ile yakıp dumanını 5-6 pompa ile kovan içine uygulayalım.Dumandaki sertlik arı üstünde yada kovan içindeki varovaların dökülmesini sağlar.Dökülen varovalar arılar tarafından kovan tabanından temizlenir.Ayrıca kovan tabanı polen tuzaklı ise varovalar direk çekmeceye döküküp yukarı çıkamayacaktır.                                                                                                                  Diğer faydalanacağız ürünler ise çam  yada sedir ağacı  çürüğü yada  parçaları olacak...Bunuda tütsü ile yakıp dumanını kovan ağzından    kovan içine 4-5 tütsü ile pompalamak olacaktır