Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık 29, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BAL VE YAPISI ÖZELLİKLERİ ...

BALIN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ Balarısının en önemli ürünü olan bal, çok eski yıllardan beri, değeri kesinlikle kabul edilen, kıymetli bir besin maddesidir. 15.000 sene kadar önce, İspanya'daki mağaralardan birisinin duvarına; bir ressam,bal peteğinden bal alan komşusunun resmini çizmiştir. Geçen 10.000 yıl zarfında, hiç kimse baldan daha tatlı ve saf bir yiyecekkeşfetmemiştir. Bileşimindeki en önemli madde olan meyva şekeri;levülozdan dolayı, şeker kamışından daha tatlıdır. Hangi sofra şekeri, geçmiş yazların Güneş ışığını biriktirerek taşıyabilir. Veya elma, portakal, yonca ve ıhlamur çiçeklerinin, saf kokularını sinesinde toplayabilir. Sofra şekerinin, tuz gibi tek tadı vardır. Her çeşit balın ise, kendine göre bir lezzeti vardır. BALIN TANIMI Uluslararası Gıda Tüzüğü'ne göre bal: "Balarıları tarafından, çiçeklerin nektarlarından veya bitkilerin yaşayan kısımlarından alınan özsuların, toplanarak;vücutlarındaki özel maddeler yardımıyla işlenerek üretilen; pete