Bu yıl arıcılıkda varova mücadelesinde iki temel madde üzerine odaklanarak mücadele ediyoruz.Bunlar;1-Portakal kabuğu 2-Katran çürüğü
Portakal kabuğu oldukça asitli bir yapıya sahiptir.Portakal kabuğu, % 5 oranında mineral tuzlar ve organik asitler, % 5 ila 8 oranında flavonoidler ve % 1 ila 2 oranında esansiyel yağlar içerir.Kurutulmuş portakal kabuğunu tütsü ile yakıp dumanını 5-6 pompa ile kovan içine uygulayalım.Dumandaki sertlik arı üstünde yada kovan içindeki varovaların dökülmesini sağlar.Dökülen varovalar arılar tarafından kovan tabanından temizlenir.Ayrıca kovan tabanı polen tuzaklı ise varovalar direk çekmeceye döküküp yukarı çıkamayacaktır.

Diğer faydalanacağız ürünler ise çam yada sedir ağacı çürüğü yada parçaları olacak...Bunuda tütsü ile yakıp dumanını kovan ağzından kovan içine 4-5 tütsü ile pompalamak olacaktır.Bunun yanında çam ağacının iğne yapraklarının pür adı verilen kuruda tütsü ile yakılıp haftada iki kez duman ile arıya verilirse varova mücadelesinde faydalı olacaktır.Portakal tozuda petek üstüne kovan giriş deliğine ekelenerek kullanılır. Bu ürünler organik olup,ballarınızın yada peteklerinizin kimyasallara bulaşmasını engelleyecek,temiz ballar üreteceksiniz.Bu konudaki blgi akışımız devam edecektir.

Kış boyunca tükettiğiniz portakalların kabuğunu hiç atmayın,kurutun.Portakal kabuğunun derlediğimiz faydaları;
Arıcı 07-ANTALYA
Portakal kabuğu oldukça asitli bir yapıya sahiptir.Portakal kabuğu, % 5 oranında mineral tuzlar ve organik asitler, % 5 ila 8 oranında flavonoidler ve % 1 ila 2 oranında esansiyel yağlar içerir.Kurutulmuş portakal kabuğunu tütsü ile yakıp dumanını 5-6 pompa ile kovan içine uygulayalım.Dumandaki sertlik arı üstünde yada kovan içindeki varovaların dökülmesini sağlar.Dökülen varovalar arılar tarafından kovan tabanından temizlenir.Ayrıca kovan tabanı polen tuzaklı ise varovalar direk çekmeceye döküküp yukarı çıkamayacaktır.
Diğer faydalanacağız ürünler ise çam yada sedir ağacı çürüğü yada parçaları olacak...Bunuda tütsü ile yakıp dumanını kovan ağzından kovan içine 4-5 tütsü ile pompalamak olacaktır.Bunun yanında çam ağacının iğne yapraklarının pür adı verilen kuruda tütsü ile yakılıp haftada iki kez duman ile arıya verilirse varova mücadelesinde faydalı olacaktır.Portakal tozuda petek üstüne kovan giriş deliğine ekelenerek kullanılır. Bu ürünler organik olup,ballarınızın yada peteklerinizin kimyasallara bulaşmasını engelleyecek,temiz ballar üreteceksiniz.Bu konudaki blgi akışımız devam edecektir.
Kış boyunca tükettiğiniz portakalların kabuğunu hiç atmayın,kurutun.Portakal kabuğunun derlediğimiz faydaları;
- İçeriğinde protein, potasyum, E vitaminleri bulunan portakalın kabuğundaki karoten kanı temizleme özelliğine sahiptir.
- Portakal, kabuğunda bulunan hesperidin maddesi sayesinde kolesterolü düşürür.
- Metabolizmayı hızlandırma özelliğiden dolayı vücudun yağ yakmasını kolaylaştırarak kilo problemi yaşayanlarda zayıflamaya yardımcı olur
- Portakal kabuğu çiğnenmesi durumunda ağızdaki kötü kokuları giderir.
- Portakal kabuğundan macunlar hazırlanarak dişlere sürüldüğü takdirde sararmış dişleri beyazlatır.
- Portakal kabuğunun iç kısmının yüze sürüldüğünde tıkanmış gözenekleri açarak sivilce oluşumunu engeller.
- Portakal kabuğu rendelenerek kek, kurabiye gibi pasta türleri içerisinde tüketildiğinde soğuk algınlığına neden olan mikroplara karşı vücudun korunmasını sağlar.
- İyi bir lif kaynağı olduğu için kabızlığı giderir.
- Portakal kabuğunun yağından elde edilen portakal yağı ile deride oluşan bazı sorunları gidererek cilde parlaklık ve aydınlık kazandırır.
- Portakal kabuğu yağı deri altındaki kan ve lenfatik dolaşımı hızlandırır ve selülitlerin tedavisinde kullanılır.
- Portakal kabuğu kurutulup kaynatılmış suya eklenip içildiğinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Arıcı 07-ANTALYA
Yorumlar