Bu Blogda Ara

GOOGLE SAYAÇ-ziyaretçiler...

ANTALYA HAVA DURUMU

ANTALYA ANTALYA HAVA DURUMU ARICI 07 HAYIRLI MEVSİMLER DİLER.

Google+ Badge

Translate

22 Temmuz 2010 Perşembe

FİNALE DOĞRU

Ülkemizin büyük bölümünde yaz balının finaline doğru gidiyoruz.Sadece Muğla ve Ege bölgesinde güz döneminde çam balı,kıyı bölgelerdede yerel bitkilerden püreen balı kalacak.Bu bakımdan arıcı dostlarımız bal mevsimi sonucu hasat işlemi biter bitmez varroa ile etkin bir mücadele yapmalı.Güz dönemi varroa tehlikeli bir hal almakta dır.Ayrıca çam ve püreen gibi bölgesel bal kaynaklarına yönelecek arıcılar bal mevsimi sonunda yatan analarını uyandırmaları gerekmektedir.Çünkü;Bala yönelen kovanlarda artan bal stoğu ile birlikte yumurta atılan alanlar daraltıldığı için kalan yerlerede fazla bir yumurta gerekmediğinden ana arılar doğal istirahate çekilmektedir.Bu istirahat işlemi bal almakla kırılmaz.Çünkü;Balını kaybeden arı kolonisi zaten bir miktar stresede girmektedir.Hem bu stresi kırmak hemde ana arıların yumurta atışını güz dönemi girişi hızlandırmak için en etkili metod kovana az az 1 ay kadar kek takviyesi yapmak olacaktır.
              İşleriniz kolay,balınız bereketli,arılarınız güçlü ve sağlıklı olsun.Hoşça kalın,arıcı dostlarım.
Yorum Gönder