Ana içeriğe atla

ARI SÜTÜ






Arı Sütü Nedir

Genç bal arılarının(kraliçe arıyı beslemek için)yutak altı bezlerinden salgıladıkları bin bir çeşit çiçeğin bal özü, çiçek (polen) ve bal arılarının enzimlerinden oluşan % 100 natürel, besin değeri, biyolojik aktivitesi çok yüksek bir bal arısı ürünüdür. Pelte kıvamında olup, krem rengindedir. Kendine özgü bir kokusu limoni bir tadı vardır. Normal işçi arılar 45 gün yaşarken Ana(kraliçe) arı sadece arı sütüyle beslenir ve petek gözlerine günde 2000-3000 arasında yumurta koyabilir. Bu neredeyse kendi ağırlığına yakın bir miktardır.Bu da Arı sütünün ne kadar kuvvetli bir besin olduğunun bir kanıtıdır.
KULLANIMI: Sabah kahvaltıdan 15–20 dakika önce (aç karnına)kendi ölçeğiyle 1 veya 2 kaşık alınabilir. Yatarken de aynı dozda alınabilir. Metal kullanmayınız.
MUHAFAZASI: Kendi ambalajında 4-5 derecede (serin yerde) buzdolabında saklanmalıdır. Saf arı sütü bal içerisinde karıştırılıp uzun süre soğuk ortamda kaldığında kristalize olursa(katılaşıp sertleşirse)endişe edilmemelidir. Evsafı bozulmaz, kullanılması mahsurlu değildir. Kristalize olmuş halde kullanılabilir. Balın kristalize olması durumunda yapılacak olan sıcak su içerisinde kavanozu bekletme olayı arı sütünde yapılmamalıdır. Çünkü Arı sütü sıcak ortamda bozulur.
ARI SÜTÜNÜN YAPISI:
Arı sütünün yapısı ile ilgili birçok araştırma yapılmıştır.  Bu çalışmalar sonucu arı sütünde protein, fosfor, sülfür, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, A,C,D,E,H vitaminleri, B karmaşık vitaminleri(B1,B2,B3,B4,B5,B6,B7,B8,B9,B12) polen Hydroxy-2  Transog diceroxylic asit hydroxy-2 Decanec asitlerini ihtiva eder.


Japonya’da 54 farklı hastalık üzerine yapılan uygulamalarda ortalama % 80 dolayında iyileşme belirleyen araştırıcılar bu hastalıkların bazılarının iştahsızlık, kronik hastalıklar nedeniyle vücut savunma sistemi yetersizliği, metabolizma ve beslenme bozuklukları, adet bozukluğu, sindirim sistemi rahatsızlıkları,asabilik, uykusuzluk ve karaciğer rahatsızlıkları olarak bildirilmektedir.  
Arjantin’de yapılan bir araştırmada tavşanlara aşırı yağ içeren bir diyet uygulanmış ve tavşanlar iki gruba ayrılarak grubun birisine arı sütü verilmiştir. Sonuçta arı sütü verilen grubun kolesterol düzeyinin diğer gruba oranla düşük olduğu görülmüştür. Ayrıca göz diplerinin, koroner damarların ve karaciğerin incelenmesi sonucu arı sütü alan grupta önemli derecede üstünlük belirlenmiştir.
Arı sütü tüketen normal veya şeker hastası olan insanlarda iskelet kaslarının glikozu daha çok Bulgaristan’da 125 iltihabi hasta üzerinde yapılan araştırmalarda arı sütünün organizmada immünobiyolojik aktiviteyi arttırdığı yani savunma sisteminin güçlendirilip, mikroplara karşı direncin arttığı belirlenmiştir.



Arıcı 07-ANTALYA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEKİK VE ÇEŞİTLERİ

KARA KEKİK Nosemaya karşı kekik suyu yaparak şerbete karıştırmada kara kekik kullanılmalıdır.Bu kekik timol bakımından en faydalı olan kekik türüdür.Ortalama olarak 1 teneke suya 1-1,5 kg aralığında yaş kara kekik konur.Ateşde kaynatılır.Kaynayınca ada çayı kıvamında sarımtırak yeşilimtrak arası renk alınca ateşden indirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyunca temiz ağzı kapalı bir bidona yada su damacasına konur.Gölge ve ışıksız ortamda saklanır.Kullanırken şerbete % 10 luk karışım yapılarak kullanılır.Baharda şerbete 4 kez Yaz sonu güz başında şerbete 4 kez konulursa arıları nosemaya karşı korur.Bunun yanında vitamin katkısı olarak polivit şurup kullanın. Kara kekik varovaya karşı da kullanılır.İster kurutarak isterseniz yaş olarak temiz sadece bu iş için ayrılmış tütsüyle uçuş deliğinden dolu kovana 5-6 pompa olmak üzere haftada 1 kez kullanılmasını tavsiye ederim.Varova sıkıntısı yaşamazsınız.                                                             TAŞ KEK

ARILARIN KOVAN TERK SEBEBLERİ

Eylül ayı ve son baharda arıcıların yaşadığı en büyük temel aksaklıklardan birisininde arıların kovan terkleridir.Kovan terkleri son yıllarda dünya genelinde çok yaşanmaya başladı.Bu terkler sonucu,kovanı terk eden arıların büyük bir kısmı başka kovanlara girmekteler.Birkısmıda oğul çıkar gibi kovandan ayrılarak kaybolup gitmekte... Kovan terk sebeblerini şöyle sıralayabiliriz; 1-Kovandaki arıların yaz sonu ve sonbahar önü yeterince bal üretememesi;Aç kalma korkusunu hisseden arı strese girer.Aynı stresi bal hasadı sonundada yaşar.(Bundan dolayı hasaddan sonra şerbet veye kek verilmeli)Stres sonucu çözümsüzlük arıların kovanı terk etmelerine sebeb olur. 2-Son Bahar güvesi;Güve petekleri kapladığı zaman(Genelde zayıf arılar)yaşama şartları bozulan arılar kovanı terk eder.Buna güve sürgünüde denir. 3-Kovan kokusu;Genelde arı fazla kokuyu sevmez.Çünkü kokular duyu sistemlerini bozar.Kovan içinde algılama sistemi iyi çalışmaz.Kovana has,ana arı ve işçi arıların durumu norm

ORGANİK VARROA MÜCADELESİ TEKNİKLERİ..

BU YAZI SÜREKLİ GÜNCELLENİR.EN ALTDA GÜNCELLEME TARİHİNİ GÖRECEKSİNİZ. Değerli arıcılar,varova aslında güçlü değil.Arıcı zayıf olunca varova kovana zarar veriyor.Artık varovaya 2018 yılında ilaç kullanmıyoruz.Yarım şerbetliğimizi kovanda arıyı kovana dayadığımız 1.çerçeve yerine koyuyoruz.Baharda arıyı şerbetle beslerken şerbetlik en içte çıta yerinde olunca altına arı petek örüyor.Örülen peteğin gözleri erkek arıdır.Bu petek yumurtaları kapanınca falçata ile kesip toprağa gömüyoruz.Arı hızlabirkaç günde tekrar örüp yumurta atacaktır.Siz takip ediyorsunuz.2.kez kapanınca yine kesip toprağa gömüyoruz.Bu 2 kez petek ksip atma şi 1 ay içinde olursa 3.kez örülen peteğin erkek arı olup olmadığıa dikkat ediyoruz.3. kezde kapatırsa kesip toprağa gömüyoruz.Bundan sonra artık kovanın varovasına bakmıyoruz.Yarım şerbetliğin altına örülen peteklere hiç dokunmuyoruz.Bal olsada balınıda almıyoruz.Arıya bırakıyoruz.Bu uygulama 2018 yılı boyunca sizi varov