Bu Blogda Ara

GOOGLE SAYAÇ-ziyaretçiler...

ANTALYA HAVA DURUMU

ANTALYA ANTALYA HAVA DURUMU ARICI 07 HAYIRLI MEVSİMLER DİLER.

Google+ Badge

Translate

16 Kasım 2011 Çarşamba

ARI SÜTÜ






Arı Sütü Nedir

Genç bal arılarının(kraliçe arıyı beslemek için)yutak altı bezlerinden salgıladıkları bin bir çeşit çiçeğin bal özü, çiçek (polen) ve bal arılarının enzimlerinden oluşan % 100 natürel, besin değeri, biyolojik aktivitesi çok yüksek bir bal arısı ürünüdür. Pelte kıvamında olup, krem rengindedir. Kendine özgü bir kokusu limoni bir tadı vardır. Normal işçi arılar 45 gün yaşarken Ana(kraliçe) arı sadece arı sütüyle beslenir ve petek gözlerine günde 2000-3000 arasında yumurta koyabilir. Bu neredeyse kendi ağırlığına yakın bir miktardır.Bu da Arı sütünün ne kadar kuvvetli bir besin olduğunun bir kanıtıdır.
KULLANIMI: Sabah kahvaltıdan 15–20 dakika önce (aç karnına)kendi ölçeğiyle 1 veya 2 kaşık alınabilir. Yatarken de aynı dozda alınabilir. Metal kullanmayınız.
MUHAFAZASI: Kendi ambalajında 4-5 derecede (serin yerde) buzdolabında saklanmalıdır. Saf arı sütü bal içerisinde karıştırılıp uzun süre soğuk ortamda kaldığında kristalize olursa(katılaşıp sertleşirse)endişe edilmemelidir. Evsafı bozulmaz, kullanılması mahsurlu değildir. Kristalize olmuş halde kullanılabilir. Balın kristalize olması durumunda yapılacak olan sıcak su içerisinde kavanozu bekletme olayı arı sütünde yapılmamalıdır. Çünkü Arı sütü sıcak ortamda bozulur.
ARI SÜTÜNÜN YAPISI:
Arı sütünün yapısı ile ilgili birçok araştırma yapılmıştır.  Bu çalışmalar sonucu arı sütünde protein, fosfor, sülfür, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, A,C,D,E,H vitaminleri, B karmaşık vitaminleri(B1,B2,B3,B4,B5,B6,B7,B8,B9,B12) polen Hydroxy-2  Transog diceroxylic asit hydroxy-2 Decanec asitlerini ihtiva eder.


Japonya’da 54 farklı hastalık üzerine yapılan uygulamalarda ortalama % 80 dolayında iyileşme belirleyen araştırıcılar bu hastalıkların bazılarının iştahsızlık, kronik hastalıklar nedeniyle vücut savunma sistemi yetersizliği, metabolizma ve beslenme bozuklukları, adet bozukluğu, sindirim sistemi rahatsızlıkları,asabilik, uykusuzluk ve karaciğer rahatsızlıkları olarak bildirilmektedir.  
Arjantin’de yapılan bir araştırmada tavşanlara aşırı yağ içeren bir diyet uygulanmış ve tavşanlar iki gruba ayrılarak grubun birisine arı sütü verilmiştir. Sonuçta arı sütü verilen grubun kolesterol düzeyinin diğer gruba oranla düşük olduğu görülmüştür. Ayrıca göz diplerinin, koroner damarların ve karaciğerin incelenmesi sonucu arı sütü alan grupta önemli derecede üstünlük belirlenmiştir.
Arı sütü tüketen normal veya şeker hastası olan insanlarda iskelet kaslarının glikozu daha çok Bulgaristan’da 125 iltihabi hasta üzerinde yapılan araştırmalarda arı sütünün organizmada immünobiyolojik aktiviteyi arttırdığı yani savunma sisteminin güçlendirilip, mikroplara karşı direncin arttığı belirlenmiştir.



Arıcı 07-ANTALYA
Yorum Gönder