Ana içeriğe atla

EFRAİM İN ANTALYAYA GELİŞİ BİRAZCIK SIKINTILI OLDU..

 Arkadaşım Efraim Korkut Kocaeli Halıdereden dün sabah saat 8.00 gibi Antalyanın Aksu ilçesi Yurtpınar köyüne eski arılığına geldi.Gece yağmurlu olduğundan her yer  çamurdu.Aracı tepe yolundan Traktörle çekerek çıkarmaya çalıştık ama,kayarak şarampola indi.
 Neredeyse deviriyorduk.Efraimle birlikte yarım saat kadar o çamurda soğuk terler döktük.O durumda resim çekmek aklımıza gelmedi sıkıntıyla.Aksu Belediyesinden kepçe ayarladık.Kepçe arkadan kasadan itti.Traktör önden çekti..Bu görünen yerden yavaş yavaş yarım saatde kurtulduk.
 Yer killi toprak olunca araç erğimli yere çok kolay kayıyor.Kaymayı arkadan kepçe ile kasadan temasla hemierek,hemde tutma ile önledik.
 Buradaki çabamız takdire şayandı...Çünkü araçda 200ün üzerinde kovan olunca havaleli olduğundan devrilme riski çok yüksekdi.İlk kaymada sol teker yerden kesildi,ama Allah korudu zorla  durabildi araç..
 Bu sırada efraim gerçekden bayağı sıkıntı çekti,bende oldukça telaşlandım..Ama Allah razı olsun Kepçe oparatörü Ali,kepçenin bile duramayıp kaydığı yerden bizi kurtardı..Burdan aracı çıkardıkdan sonra ilerde ki küçük bir özü doldurmak gerekiyordu,ama kepçe zorlandığı ve kaydığı için taşları elle taşıyıp özü doldurup geçtik.
 1,5-2 saatlik çaba sonucu 700-800 mlik yolu geçerek arıları indireceğimiz yere gelebildik.
 Efraim bu sıkıntılı günün mutlu sonunun resim derdine düştü,bende hava yağmadan indirip gidelim demekden yoruldum..
 Yorucu ve stresli bir günün sonu arıları indirdik.Arılığı kurduk.Kafamızda rahatladı,kovanların ağzını açma zamanı geldi..
 Efraimin oğlu Ramazan  ve ben üç kişi kovan ağızlarını açtık.Arılar beni çok sevdiler..Bayağı soktular,ama doğal antibiyotik tedavisi oldum.
 Efraimin arılık bölgesinde kirişler yeni açıyorlardı..
 Kiriş çiçeği ve karaan bol miktarda var...
 Artık ben fotoğraf çekmedeyim,efraimde kovanları kontrolde...
 Arılığı mükemmel dizayn ettik.Kovan konumlarını ayarladık.
 Konum yönüyle arılık üç boyutlu resim gibi oldu.
 Hava kapandı,yağmur gelmek üzere,bizler yorgun,mideler boş...
 Ama efraim hiç bir küçük ayrıntıyı kaçırmıyor,ihmal etmiyor...
 Artık iş bitimi..
 Arılık muhteşem oldu..
Biz insan olarak geeğini yaptık.Alt yapı hazırlandı..Hava ılık,Dün ve bugün mükemmel yağmurlar yağdı..Gerisi Arılara ve Allahın takdirine kaldı.
Bu resimlerin boyunu istediğim kadar büyütüp veya küçültebiliyorum.Bazı resimler  fazla büyütüldü.
Arıcı 07-ANTALYA

Yorumlar

Çok Değerli Arkadaşım,Kıymetli Meslektaşım,Aziz dostum Hayati Bey.Bu günü ve bu günde bana desteğinizi yardımınızı unutmam mümkün değil.Sizin yanımda olmanız bile beni acaip rahatlattı.Sen olmasaydın daha çok sıkılacağım kesin.Allah senden razi olsun ve ne muradın varsa versin diyorum.Bu yaşadıklarımız dünya hayatının tuzu biberi.İsyan etmeden sabredebilene ne mutlu.Keşke haberleşsek bir gün evvel gelsek olmayacaktı belki ama buda bir çeşit imtihandır diyorum.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.
İlhami Uyar dedi ki…
Hocam geçmiş olsun,dostluk bu olmalı,herşey gönlünüzce olsun sevgi ve saygılarımla
ÇAYLI dedi ki…
degerli abim fotoların cok güzeller .kazasız yerleştiginize sevindim planı bozdu efrahim abi . benide afyondan alacaktı bu adrenalin programı gibi macerayı kacırdım. suclusunuz ikinizde ben anlamam cok istiyordum beraber indirecektik nasip olmadı

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEKİK VE ÇEŞİTLERİ

KARA KEKİK Nosemaya karşı kekik suyu yaparak şerbete karıştırmada kara kekik kullanılmalıdır.Bu kekik timol bakımından en faydalı olan kekik türüdür.Ortalama olarak 1 teneke suya 1-1,5 kg aralığında yaş kara kekik konur.Ateşde kaynatılır.Kaynayınca ada çayı kıvamında sarımtırak yeşilimtrak arası renk alınca ateşden indirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyunca temiz ağzı kapalı bir bidona yada su damacasına konur.Gölge ve ışıksız ortamda saklanır.Kullanırken şerbete % 10 luk karışım yapılarak kullanılır.Baharda şerbete 4 kez Yaz sonu güz başında şerbete 4 kez konulursa arıları nosemaya karşı korur.Bunun yanında vitamin katkısı olarak polivit şurup kullanın. Kara kekik varovaya karşı da kullanılır.İster kurutarak isterseniz yaş olarak temiz sadece bu iş için ayrılmış tütsüyle uçuş deliğinden dolu kovana 5-6 pompa olmak üzere haftada 1 kez kullanılmasını tavsiye ederim.Varova sıkıntısı yaşamazsınız.                                                             TAŞ KEK

ARILARIN KOVAN TERK SEBEBLERİ

Eylül ayı ve son baharda arıcıların yaşadığı en büyük temel aksaklıklardan birisininde arıların kovan terkleridir.Kovan terkleri son yıllarda dünya genelinde çok yaşanmaya başladı.Bu terkler sonucu,kovanı terk eden arıların büyük bir kısmı başka kovanlara girmekteler.Birkısmıda oğul çıkar gibi kovandan ayrılarak kaybolup gitmekte... Kovan terk sebeblerini şöyle sıralayabiliriz; 1-Kovandaki arıların yaz sonu ve sonbahar önü yeterince bal üretememesi;Aç kalma korkusunu hisseden arı strese girer.Aynı stresi bal hasadı sonundada yaşar.(Bundan dolayı hasaddan sonra şerbet veye kek verilmeli)Stres sonucu çözümsüzlük arıların kovanı terk etmelerine sebeb olur. 2-Son Bahar güvesi;Güve petekleri kapladığı zaman(Genelde zayıf arılar)yaşama şartları bozulan arılar kovanı terk eder.Buna güve sürgünüde denir. 3-Kovan kokusu;Genelde arı fazla kokuyu sevmez.Çünkü kokular duyu sistemlerini bozar.Kovan içinde algılama sistemi iyi çalışmaz.Kovana has,ana arı ve işçi arıların durumu norm

ORGANİK VARROA MÜCADELESİ TEKNİKLERİ..

BU YAZI SÜREKLİ GÜNCELLENİR.EN ALTDA GÜNCELLEME TARİHİNİ GÖRECEKSİNİZ. Değerli arıcılar,varova aslında güçlü değil.Arıcı zayıf olunca varova kovana zarar veriyor.Artık varovaya 2018 yılında ilaç kullanmıyoruz.Yarım şerbetliğimizi kovanda arıyı kovana dayadığımız 1.çerçeve yerine koyuyoruz.Baharda arıyı şerbetle beslerken şerbetlik en içte çıta yerinde olunca altına arı petek örüyor.Örülen peteğin gözleri erkek arıdır.Bu petek yumurtaları kapanınca falçata ile kesip toprağa gömüyoruz.Arı hızlabirkaç günde tekrar örüp yumurta atacaktır.Siz takip ediyorsunuz.2.kez kapanınca yine kesip toprağa gömüyoruz.Bu 2 kez petek ksip atma şi 1 ay içinde olursa 3.kez örülen peteğin erkek arı olup olmadığıa dikkat ediyoruz.3. kezde kapatırsa kesip toprağa gömüyoruz.Bundan sonra artık kovanın varovasına bakmıyoruz.Yarım şerbetliğin altına örülen peteklere hiç dokunmuyoruz.Bal olsada balınıda almıyoruz.Arıya bırakıyoruz.Bu uygulama 2018 yılı boyunca sizi varov