Ana içeriğe atla

TARIM BAKANI MEHDİ EKER DİYORKİ...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son 10 yılda tarım alanında atılan büyük adımlarla çiftçiye 60 milyar TL karşılıksız hibe desteği verildiğini söyledi.Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur Islam ile birlikte 'Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika Dağıtım Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Eker, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımlar ve atılımlar hakkında bilgi verdi. Kadının da tarımda edindiği yerin önemine dikkat çeken Eker, 10 yıllık zaman zarfında çiftçiye 60 milyar TL’lik desteğin altını çizdi.


Kadınların tarımsal faaliyeti daha verimli kılacağına dikkat çeken ve yüksek gelir elde etmelerine yönelik hedeflerinin bulunduğuna vurgu yapan Eker, “Kadınlarımızın bilgi ve teknolojiyi daha çok kullanacakları donanıma sahip olacakları bir eğitim programı için bu protokol yapıldı. Tarımdaki değişim bir manada hayatın tamamının değişim ve dönüşümüdür. Türkiye'de bizden önceki dönemlerde olmadığı şekliyle ve o stratejiyle birlikte bütün destekleme politikalarını yeniden belirledik. IMF'nin önerdiği şekillerde değil Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdik. 2003'ten 2013'e kadar bizim Türkiye'de çiftçiye verdiğimiz nakdi karşılıksız hibe desteği miktarı tam 60 milyar TL. Türkiye son 10 yıl içerisinde dünyaya sattığı tarım ve gıda maddeleri dünyadan aldığından çok çok fazla.” ifadelerini kullandı.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur Islam da görevi devraldıkları Fatma Şahin’den çok şey öğrendiklerini vurgulayarak, şimdi çıtayı daha da yukarılara taşımak için çaba sarf edeceklerini anlattı.


Konuşmaların ardından, eğitimini tamamlayan 135 kadın çiftçiye sertifikaları dağıtıldı. Sertifika töreninin ardından protokol üyeleri AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’in kızı Bahar Koçer’in nikah törenine katılmak üzere Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçti. Bakanlar, burada Bahar Koçer ve Tamer Durakoğlugil’in nikah şahitliğini yaptı.
   NOT:
Bu yazı siz arıcıların ve diğer tarımsal üreticilerin bir yorum ve fikir edinmesi amacıyla değiştirilmeden yayınlanmıştır.



Arıcı 07-ANTALYA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEKİK VE ÇEŞİTLERİ

KARA KEKİK Nosemaya karşı kekik suyu yaparak şerbete karıştırmada kara kekik kullanılmalıdır.Bu kekik timol bakımından en faydalı olan kekik türüdür.Ortalama olarak 1 teneke suya 1-1,5 kg aralığında yaş kara kekik konur.Ateşde kaynatılır.Kaynayınca ada çayı kıvamında sarımtırak yeşilimtrak arası renk alınca ateşden indirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyunca temiz ağzı kapalı bir bidona yada su damacasına konur.Gölge ve ışıksız ortamda saklanır.Kullanırken şerbete % 10 luk karışım yapılarak kullanılır.Baharda şerbete 4 kez Yaz sonu güz başında şerbete 4 kez konulursa arıları nosemaya karşı korur.Bunun yanında vitamin katkısı olarak polivit şurup kullanın. Kara kekik varovaya karşı da kullanılır.İster kurutarak isterseniz yaş olarak temiz sadece bu iş için ayrılmış tütsüyle uçuş deliğinden dolu kovana 5-6 pompa olmak üzere haftada 1 kez kullanılmasını tavsiye ederim.Varova sıkıntısı yaşamazsınız.                                                             TAŞ KEK

ARILARIN KOVAN TERK SEBEBLERİ

Eylül ayı ve son baharda arıcıların yaşadığı en büyük temel aksaklıklardan birisininde arıların kovan terkleridir.Kovan terkleri son yıllarda dünya genelinde çok yaşanmaya başladı.Bu terkler sonucu,kovanı terk eden arıların büyük bir kısmı başka kovanlara girmekteler.Birkısmıda oğul çıkar gibi kovandan ayrılarak kaybolup gitmekte... Kovan terk sebeblerini şöyle sıralayabiliriz; 1-Kovandaki arıların yaz sonu ve sonbahar önü yeterince bal üretememesi;Aç kalma korkusunu hisseden arı strese girer.Aynı stresi bal hasadı sonundada yaşar.(Bundan dolayı hasaddan sonra şerbet veye kek verilmeli)Stres sonucu çözümsüzlük arıların kovanı terk etmelerine sebeb olur. 2-Son Bahar güvesi;Güve petekleri kapladığı zaman(Genelde zayıf arılar)yaşama şartları bozulan arılar kovanı terk eder.Buna güve sürgünüde denir. 3-Kovan kokusu;Genelde arı fazla kokuyu sevmez.Çünkü kokular duyu sistemlerini bozar.Kovan içinde algılama sistemi iyi çalışmaz.Kovana has,ana arı ve işçi arıların durumu norm

ORGANİK VARROA MÜCADELESİ TEKNİKLERİ..

BU YAZI SÜREKLİ GÜNCELLENİR.EN ALTDA GÜNCELLEME TARİHİNİ GÖRECEKSİNİZ. Değerli arıcılar,varova aslında güçlü değil.Arıcı zayıf olunca varova kovana zarar veriyor.Artık varovaya 2018 yılında ilaç kullanmıyoruz.Yarım şerbetliğimizi kovanda arıyı kovana dayadığımız 1.çerçeve yerine koyuyoruz.Baharda arıyı şerbetle beslerken şerbetlik en içte çıta yerinde olunca altına arı petek örüyor.Örülen peteğin gözleri erkek arıdır.Bu petek yumurtaları kapanınca falçata ile kesip toprağa gömüyoruz.Arı hızlabirkaç günde tekrar örüp yumurta atacaktır.Siz takip ediyorsunuz.2.kez kapanınca yine kesip toprağa gömüyoruz.Bu 2 kez petek ksip atma şi 1 ay içinde olursa 3.kez örülen peteğin erkek arı olup olmadığıa dikkat ediyoruz.3. kezde kapatırsa kesip toprağa gömüyoruz.Bundan sonra artık kovanın varovasına bakmıyoruz.Yarım şerbetliğin altına örülen peteklere hiç dokunmuyoruz.Bal olsada balınıda almıyoruz.Arıya bırakıyoruz.Bu uygulama 2018 yılı boyunca sizi varov