Bu Blogda Ara

GOOGLE SAYAÇ-ziyaretçiler...

ANTALYA HAVA DURUMU

ANTALYA ANTALYA HAVA DURUMU ARICI 07 HAYIRLI MEVSİMLER DİLER.

Google+ Badge

Translate

15 Şubat 2015 Pazar

HALK TAKVİMİ VE HAMSİN DÖNEMİ ARI BESLEME TEKNİK VE SİSTEMLERİ...

Önce eskiden beri büyüklerimizden duyduğumuz halk takviminin bu dönemini yayınlayarak başlayalım.Bu dönem arıcılıkta oldukça önemli bir dönem olup doğru işleri iyi zamanlama ile yaparsak başarılı olabileceğimiz asla unutulmamalıdır.


  •             ,,,,,HALK TAKVİMİ....
  • 31 Ocak...HAMSİN BAŞLADI 50 GÜN SÜRECEK..21 MARDA KADAR...
  •  5 şubat ağaç dikme zamanının başlaması...
  • 20 şubat-1.cemre havaya-ateş topu.
  • 23 şubat rüzgarlı fırtına
  • 27 şubat 2.cemre suya
  • 28  şubat leyleklerin gelişi...
  •  2 mart soğukların kırılması
  •  5 mart soğukların azalması.
  •  6 mart 3.cemre toprağa.
  •  7 mart ağaçlara su yürüme zamanı...
  •  9 mart bağ budama ve kalem aşı zamanı...
  • 11 mart Beldül acuz-koca karı soğukları.
  • 15 mart kırlangıçların gelme zamanı
  • 17 mart  Beldül acuz-koca karı soğuklarının sonu
  • 18 mart kırlangıç fırtınası
  • 20 mart HAMSİNİN 50. VE SON GÜNÜ...SOĞUKLARIN SONU...



















                                                                                   

                  Son zamanlarda artık yanlış olmasına rağmen kolay uygulama tekniğinden dolayı bu kek sistemi arıcılık da bir sektöre dönüşmüş olup, nerdeyse olmazsa olmazlar içine girmiştir.Kek şöyle yapılır...İçine şu kadar bal konulur...Vitamin....Diğer katkı maddeleri....hepsi fasarya...İyi bir arıcı arısına güz sonu iyi bakıp balı yetersiz olanların stoğunu desteklerse,destek şurubu ile stok balı güçlendirirse sorun kalmaz...Diğer bir önemli kavram,Kapalı balı arı açıp yemede zorluk çekecektir.Daima açık bal stoğu önemlidir.Kapalı bal arıya baharda yavruya dönüşürken gerekli olan stok besindir.Bu bilgilerle yola çıkarsak arıya sadece bal gerekir.Kış günlerinde arı az uçuş yaptığı için tüketimi de az olur.Havanın güzel günlerinde bal stoğu gözden geçirilip koyu şurup  verilmesi tavsiye edilir.Kek tembel arıcı işidir.Arı seviyor,arıyı çok geliştiriyor..şunlar bunlar hikaye...Kek alıncaya kadar hazır arı yemi verirsen arı yerinde tabiri caizse kovanıyla zıplar.Demek ki arıya besleme tekniği olarak sadece şurup yeterlidir.Bu şurubun kıvamı biraz koyu olmalıdır.Ayrıca şurup arıcı tarafından yapılırsa kaynatılıp ılık hale getirilen su tercih edilmelidir.Soğuk su ile yapılan şurup hiç önerilmeyip,ayrıca çok yarayışlı da değildir.Baharla birlikte arılar yavaşdan yavruya geçtiler.Bu günlerde ılık ve güneşli günlerde arılar kontrol edilip  şurup takviyesi de yapılmalıdır.
                Bilinmeledir ki arıcılık da  zamanlama çok önemlidir.Bu bakımdan arıları iyi kontrolden geçirip,şuruplayalım.Erken Baharda verilen bu şuruba destekleme yada teşvik denir.Yani yavruya  yönlendirme...
                 Sağlıklı güçlü kolonilere kavuşmanız dileğiyle.....



                                                                                   

                                                                         BAHAR GELİYOR ARICILAR...
   
                                                                             
                         
                                   
                                             
                           
Yorum Gönder