Arıcı 07-ANTALYA
Arılar bulunduğu yerde yeterince nektar bulamuyorsa teşvik şurubu verilerek güz yavrusuna yönlendirilmelidir.Bu şurup bahar döneminde farklı biraz koyu olursa arıyı fazla yormaz.Çünkü:İnce kıvamlı şurup arıyı güz döneminde halk değimiyle ishal yapar...Bu bakımdan koyu şurup tercih edilmelidir.Arılığınız sıcak iklim kuşağındaysa arılar kasım sonuna kadar rahat uçabileceği için kekde verilebilir.Ama bu kekde bal katkısı ile yapılmış olmalıdır.
Bizim bölge artık pürenleri bitiriyor.Hava yağışlı ve serin.Hafta içi bakalım durum ne olur.Bu gün hallice bir yağmur yağışı vardı Akdeniz de....Arılığa gidip bakmadık.Yarın ilk işimiz bu olacak.Tabi orman yolu çamur olmazsa,araç gidebilirse...
Hoş ve seda da kalın dostlar...
Arıcılık asla hatayı affetmeyen bir meslek dalıdır.Bu bakımdan amatör anlayışla arıcılık yapmak çoğu zaman yapanların hep zarar etmesine yol açar.Artık güz dönemindeyiz...Yapılacak önemli işler var.En önemlisi arılara güz yaprusu yaptırıp uzun kış sezonunda kovanı sigorta altına almak lazım.Güz yavruları bahar ve yaz yavrularından oldukça farklı beslenir.Bilhassa arı sütleri bol bırakılır.Sanki ana arı üretecek gibi petek tabanı bolca arı sütü yüklenir.
Bu arının daynıklı ve dirençli olması lazım.Kışın sert soğuğuna açlığa susuzluğa ve bahar girişi çalışmaya gücü kalması lazım.Nasıl ana arı bol arı sütüyle beslenip ömrü 3-4 yıl olabiliyorsa,güz yavrusu da bol arı sütü sayesinde kovanı bahara kadar ulaştırıp,yeni yavrular tarlacı oluncaya kadar dayanması gerek...Kış döneminin ılık olduğu yerlerde arılar pek yavruyu kesmezler.Ama yinede güçlü güz yavrusu kovanın olmazsa olmazlarından olacaktır.
Arılar bulunduğu yerde yeterince nektar bulamuyorsa teşvik şurubu verilerek güz yavrusuna yönlendirilmelidir.Bu şurup bahar döneminde farklı biraz koyu olursa arıyı fazla yormaz.Çünkü:İnce kıvamlı şurup arıyı güz döneminde halk değimiyle ishal yapar...Bu bakımdan koyu şurup tercih edilmelidir.Arılığınız sıcak iklim kuşağındaysa arılar kasım sonuna kadar rahat uçabileceği için kekde verilebilir.Ama bu kekde bal katkısı ile yapılmış olmalıdır.
Bizim bölge artık pürenleri bitiriyor.Hava yağışlı ve serin.Hafta içi bakalım durum ne olur.Bu gün hallice bir yağmur yağışı vardı Akdeniz de....Arılığa gidip bakmadık.Yarın ilk işimiz bu olacak.Tabi orman yolu çamur olmazsa,araç gidebilirse...
Hoş ve seda da kalın dostlar...
Yorumlar